Vatikan’da Noel ayini

Hristiyanlık’ta Hazreti İsa’nın doğumunun kutlandığı Noel Bayramı, Katolik alemi için kutsal yerlerin başında gelen Vatikan’da ruhani lider Papa Franciscus’un yönettiği ayinle kutlandı.

Vatikan’da Noel ayini

Aziz Petrus Bazilikası’nda yapılan Noel Ayini, Katolik Kilisesi’ne bağlı monsenyörler, kardinaller ve Papa’nın ayine gelişiyle başladı. Ayinin başında bebek İsa heykelini öpen Papa, ayine katılan inananları takdis etti.

Papa Franciscus, ayinde yaptığı konuşmada, Hazreti İsa’nın bir otel odasında dünyaya gelmediğini, doğumu sırasında ailesinin fakirlik içinde olduğunu belirterek, “Narsisizm, lüks ve tüketim sarhoşu bir dünyada, Hazreti İsa’nın gelişi bizi ayık davranmaya davet eder” dedi.

Papa, bu yıl 8 Aralık’ta başlattığı Olağanüstü Merhamet Jübilesi’ne atıfta bulunarak, ilgisizlik kültürünü bir kenara bırakarak, şefkat ve merhamet ile yaşanması gerektiğini söyledi.

Bazilikadaki geleneksel Noel Ayini, “Tu scendi dalle stelle (Sen yıldızlardan iniyorsun)” ilahisi ve Papa Franciscus’un Bebek İsa heykelini, bazilika içinde yapılan, Hz. İsa’nın doğduğu Beytüllahim’deki mağaranın replikasına koymasıyla sona erdi.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, bugün de Noel Ayini’nin ertesinde yaptığı “Urbi et Orbi (Roma ve dünyaya)” hitabını gerçekleştirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X