Ve Esad Han Şeyhun’da

Suriye’nin stratejik açıdan en önemli kasabalarından olan Han Şeyhun, dünden itibaren rejim güçlerinin kontrolüne girdi.

Ve Esad Han Şeyhun’da

Suriye ordusunun stratejik açıdan en önemli kasabalardan biri olan Han Şeyhun’u kontrol altına aldığı bildirildi. 
İran destekli grupların ve Rusya Hava Kuvvetleri’nin desteğini alan Suriye ordusunun ele geçirdiği Han Şeyhun’da sivil bulunmuyor.  Esad güçlerinin  pazartesi günü kuşattığı kasabayı ele geçirmesiyle başkent Şam ile Halep’i bağlayan otoyolunun da kontrol altına alınmış oldu.

Türkiye, Rusya ve İran arasında iki hafta önce varılan ateşkes anlaşmasının çökmesinden hemen sonra Rus ağır bombardımanları eşliğinde ilerlemeye başlayan Suriye rejim güçleri kısa sürede Han Şeyhun kasabasını doğu ve batıdan sıkıştırmaya başladı. Başını El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam örgütünün çektiği Suriye muhalefeti stratejik kasabayı ağır baskı nedeniyle daha önce terk etmişti. Halep ve Şam’ı birbirine bağlayan M-5 otoyolu üzerinde bulunan Han Şeyhun 2017 yılında rejim güçleri tarafından zehirli gaz saldırısına maruz kalmıştı. 

İNSANİ KORİDOR AÇILDI

Öte yandan Suriye ordusu, silahlı grupların kontrol ettiği bölgelerden çıkmak isteyen siviller için kontrol sağladığı Han Şeyhun kentinin güneyinde güvenli insani koridor açtığını duyurdu. Suriye Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, açılan güvenli insani koridorun Soran bölgesinde olduğunu, Suriye ordusunun kontrolünde ve korumasında olacağını aktardı. Soran kenti, TSK’nın 9 numaralı gözlem noktasının olduğu Morek kentinin güneyinde yer alıyor. Yetkili, bölgelerden çıkış yapacak sivillere gıda ve sağlık desteği verilebilmesi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X