Ve korkulan oldu! Bugün açıklandı

Hafta sonundan bu yana haber alınamayan genç kadını bulmak için helikopterler, köpekler, insansız hava araçları ve termal kameralar kullanıldı. Önce sırt çantası ve ayakkabılarına ulaşıldı, aileyi yıkan haber ise bugün verildi.

Ve korkulan oldu! Bugün açıklandı

Sırt çantasını alıp tatile çıktı, seçtiği rota ülkesinden binlerce kilometre uzaktaydı. Peyzaj mimarı olan genç kadın, bir kasabaya yerleşmeye karar verdi.

Bir yıl sonra ise, yaşadığı kasabaya yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki milli parkta kaybolduğu haberi geldi.

32 yaşındaki İngiliz turist Stephanie Simpson, son olarak Yeni Zelanda’daki Güney Adası’nda yer alan Aspiring Dağı Ulusal Parkı’nda görüldü.

Hafta sonundan bu yana genç kadından haber alınamaması üzerine İngiltere Essex’teki ailesi Yeni Zelanda’ya uçtu.

Yeni Zelanda polisi ise, Simpson’ı bulmak için Pazartesi günü arama çalışmalarına girişti. Helikopterler, köpekler, insansız hava araçları ve termal kameralar kullanan ekipler, çok geniş bir alanı taradı.

Genç kadının çantası ve yürüyüş ayakkabılarına dün ulaşıldı. Pyke Creek adı verilen bölgeye yoğunlaşan ekipleri, aileyi yıkan haberi bugün verdi.

Stephanie Simpson’ın cesedi, yerel saatle 13.40’ta bir kanyonun içinde bulundu. Cesedin suyla sürüklenerek kanyona geldiği açıklandı.

Batı Kıyısı Arama ve Kurtarma ekibinden Mark Kirkwood, “Polis, bu üzücü anda Stephanie Simpson’ın ailesine başsağlığı diliyor” dedi.

Genç kadının neden öldüğü henüz açıklanmış değil. Kirkwood, kederli ailenin medyadan mahremiyete saygı beklediğini söyledi.

Simpson’ın kesin ölüm nedeni, adli tıpta yapılacak otopsinin ardından netleşecek.

Simpson’ın akrabası Sam Hazelton, kamp yapmayı çok seven genç kadının kaybolduğu sırada yalnız yürüdüğünü tahmin ettiklerini söyledi.

Sky News’a konuşan Hazelton, yürüyüş konusunda oldukça uzman olan genç kadının ailesiyle son olarak WhatsApp grubu üzerinden iletişim kurduğu bilgisini verdi.

İngiliz basını, geçen yıl Avustralya’ya seyahat eden Simpson’ın Yeni Zelanda’daki Wanaka kasabasına yerleştiğini aktarıyor.

Simpson’ın arkadaşları, genç kadının hafta sonunda Fantail Şelaleri ve Brewster’s kulübelerini ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Reuters haber ajansı, Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nı geçen hafta yoğun yağmur ve selin vurduğunu bildiriyor.

Simpson’ın kaybolduğu Aspiring Dağı Ulusal Parkı, Yeni Zelanda’nın en yüksek zirvelerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Pasifik Okyanusu’ndaki adalar ülkesi Yeni Zelanda, doğal hayat ve sahip olduğu dağlar nedeniyle her yıl binlerce yabancı turist tarafından yürüyüş için tercih ediliyor.

2016 yılında Çekya’dan bir kadın turist, sevgliisi düşerek ölünce dağda yaklaşık bir ay geçirmek zorunda kalmıştı.

Geçen yıl ise, 22 yaşındaki bir İngiliz turist kadın internetteki tanışma uygulamalarını kullanarak bulduğu bir erkek tarafından öldürülmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X