Vebitcoin soruşturması: 5 gözaltı

Muğla’da, kripto para platformu Vebitcoin soruşturmasında şirket çalışanı 5 kişi gözaltına alındı.

Vebitcoin soruşturması: 5 gözaltı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesi ekipleri, şirkette yetkili konumda çalıştığı tespit edilen 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında, şirket adresi ile şüphelilerden elde edilen dijital materyaller inceleniyor. İlgili kurumlarla koordineli olarak soruşturma devam ediyor.

Şirketin faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasının ardından, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, Vebitcoin’in Türkiye’deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etmişti. Vebitcoin firması ve yöneticileri hakkında inceleme başlatmıştı.

23 Nisan’da Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca da Vebitcoin’in yürüttüğü işlemlerle ilgili mağduriyetler bulunduğu iddiaları üzerine “nitelikli dolandırıcılık” suçundan soruşturma başlatılmıştı. Şirket merkezinde ve bir kısım adreslerde yapılan arama ve el koyma işlemlerini müteakip şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişi tutuklanmıştı.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X