Vehbi Koç Ödülü Prof. Dr. Uğurbil’in

Türkiye’nin ilk özel vakfı olarak 47 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanında verdiği Vehbi Koç Ödülü’nün 15’incisi İş Sanat Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahibini buldu.

Vehbi Koç Ödülü Prof. Dr. Uğurbil’in

İnsanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla verilen Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi insan beyniyle ilgili yaptığı çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Kamil Uğurbil oldu. Ödül törenindeki konuşmasına merhum Mustafa V. Koç’u anarak başlayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, söz konusu ödülün bunda 9 yıl önce o dönemde pek çok kişinin adını hiç duymadığı bir bilim insanına verildiğini anımsattı.

Koç, bu kişinin Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar olduğunu söyledi. Koç, ödülün bu yılki sahibi Prof. Dr. Uğurbil’e ilişkin, ”İnsan beynindeki aktivitenin manyetik rezonans görüntüleme yöntemiyle incelenmesi konusunda tüm dünyada çığır açan çalışmaları gerçekleştiren bu değerli bilim insanını gönülden kutluyoruz” ifadelerini kullandı. Konukların uzun süre ayakta alkışladığı Uğurbil, ödülünü Ömer Koç’un elinden aldı. Prof. Dr. Uğurbil, ‘Beynin sırrını çözen Türk’ olarak tanınıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X