Velilerin okul isyanı

TEOG sonuçlarının ardından çocuklarını istediği bir okula yerleştiremeyen veliler, sabah Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne öğleden sonra da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek sorunlarının çözülmesi talebinde bulundu.

Velilerin okul isyanı

İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek isteyen velilerin dertlerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici dinledi. Bilici, bu durumu bakanlığa yazdıklarını, bakanlıktan gelen yazıyla bu sorunu çözeceklerini söyledi. 

Çocuklarının sistem yüzünden okula yerleşemediğini belirten veliler, “Sistem bize tercih edilen okula yerleşemeyen çocuk açık liseye otomatik olarak yerleşir diyor. Okullar açılalı 15 gün oldu hala çocuklarımız bir okula yerleşmedi. Bu çocukları ortada bırakmaya hakları yok. Milli Eğitim bir açıklama yapmadan hiçbir okul bizi almıyor. Buna bir çare bulunsun. Bu çocuklara yazık değil mi? İlla ki Suriye pasaportumuz mu olması lazm. Suriyeliler sorgu sualsiz okullara alındı ama bu devleti temsil eden kişiler kendi vatandaşlarının çocuklarını okullara yerleştiremiyor” dediler.  

Alilere destek veren Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Sarnık da, Bursa’da en az 2 bin 700 öğrencinin kayıt yaptıramadığını belirterek, velilerin endişeli olduğunu, çocukların da psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X