Venedik ‘Abluka’ altında

Emin Alper’in ikinci uzun metraj filmi ‘Abluka’nın dünya prömiyeri İtalya’da bu yıl 72.’si düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali’nde yapıldı.

Venedik ‘Abluka’ altında

‘ALTIN ASLAN’ İÇİN YARIŞIYORLAR

Venedik kentinin Lido yarımadasında düzenlenen festivalin ‘ana yarışma kategorisi’nde yer alan ‘Abluka’nın galası ilgi gördü. Galaya yönetmen Emin Alper’in yanı sıra başrol oyuncuları Müfit Kayacan, Tülin Özen, Berkay Ateş ve Mehmet Özgür de katılarak kırmızı halıda basına poz verdi. Nuri Bilge Ceylan’ın da jürisinde yer aldığı ve cumartesi günü sahibini bulacak olan ‘Altın Aslan’ için 20 filmle yarışacak olan ‘Abluka’ favoriler arasında gösteriliyor. 

ATEŞ ‘EN İYİ ERKEK OYUNCU’ ADAYI

Filmde sokak köpeklerinin itlafından sorumlu belediye görevlisi Ahmet’i canlandıran Berkay Ateş, ‘Altın Aslan’a ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında aday oldu. Türkiye adına Venedik’te yarışmanın gurur olduğunu söyleyen Ateş, ‘Senaryo etkileyiciydi ve çok derinlikli yazılmıştı. Emin Alper’le çalışmak şans’ dedi. Yönetmen Alper ise, ‘Venedik davetiyesinin gelmesinin ertesinde Suruç patlaması oldu. Bu filmin, barışın sesine katkıda bulunmasını umuyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X