Venedik’ten ‘Abluka’ya özel ödül

Önceki akşam düzenlenen törenle sona eren 72. Venedik Film Festivali’nde yarışan Emin Alper’in filmi ‘Abluka’, jüri özel ödülüne layık görüldü.

Venedik’ten ‘Abluka’ya özel ödül

İtalya’nın Venedik kentindeki Lido Yarımadası’nın ev sahipliği yaptığı 72. Venedik Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi.

Başkanlığını Meksikalı yönetmen Alfonso Cuoron’un yaptığı, Nuri Bilge Ceylan’ın da yer aldığı festival jürisi, en iyi filmine verilen ‘Altın Aslan’ ödülüne Lorenzo Vigas’ın ‘Desde Alla’ filmini layık gördü. Emin Alper’in yönettiği ve oyuncular Mufit Kayacan, Berkay Ateş ve Mehmet Özgür’ün de törende hazır bulunduğu ‘Abluka’ filmi, Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

​Yönetmen Alper, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, filmini ödüle layık gören jüriye, film ekibine teşekkür etti. Venedik’te geçen yıl Jüri Özel Ödülünü Kaan Müjdeci’nin ‘Sivas’ filmi almıştı. Böylelikle dünyanın en köklü sinema festivallerinde Türk yönetmenlerin filmleri üst üste Jüri Özel Ödülü alarak farklı bir başarıya da imza atmış oldu.

İŞTE ÖDÜLLER

Altın Aslan “Desde Alla”  Lorenzo Vigas

Gümüş Aslan “El Clan” Pablo Trapero

Jüri Büyük Ödülü  “Anomalisa” Charlie Kaufman Duke Johnson

Jüri Özel Ödülü  “Abluka” Emin Alper

En İyi Erkek Oyuncu Fabrice Luchini “Courted”

En İyi Kadın Oyuncu Valeria Golino “Per amor vostro”

En İyi Genç Oyuncu Ödülü Abraham Attah “Beasts of No Nation

En İyi Senaryo  Christian Vincent “Courted”

Geleceğin Aslanı Ödülü “The Childhood of a Leader” Brady Corbett 

En İyi Film “Free in Deed” Jake Mahaffi

En İyi Yönetmen Ödülü Brady Corbet ”Childhood of a Leader”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X