Venezuela ayrılıyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin Amerikan Devletleri Örgütü’nden (OAS) derhal çekilmesi için talimat verdi.

Venezuela ayrılıyor

Maduro, Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez’in de işaret ettiği OAS üyeliğinden çekilme konusunda sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Maduro, ‘Devlet Başkanı olarak, anayasanın bana tanıdığı özel yetkilerimi kullanarak Venezuela’nın Amerikan Devletleri Örgütünden derhal çekilmesi talimatını verdim’ ifadesini kullandı.

Maduro, ‘Venezuela’ya karşı uygulanan müdahaleci planın’ boşa  çıkarılması için dünya ve Amerika halklarından anlayış ve dayanışma beklediğini vurguladı. Amerikan Devletleri Örgütü daha önce Venezuela’yı en kısa sürede seçime gitmesi konusunda uyarmış, aksi takdirde üyeliğinin askıya alınacağını açıklamıştı.

Bu arada, Venezuela’da dördüncü haftasına giren hükumet karşıtı gösteriler şiddetlenerek devam ediyor. Binlerce kişinin katıldığı Karakas’taki protestoya polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. 

Çatışmalar sırasında atılan göz yaşartıcı gaz kapsülü başına isabet eden 20 yaşında bir gösterici hayatını kaybetti. Böylece Nisan aynın başından bu yana ölenlerin sayısı 30’a yükseldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X