Venezuela’da görevden alınan başsavcı Kolombiya’ya sığındı

Venezuela’da Kurucu Meclisin ay başında görevden aldığı Başsavcı Luisa Ortega Diaz’ın, Kolombiya’ya sığınma başvurusu yaptı.

Venezuela’da görevden alınan başsavcı Kolombiya’ya sığındı

Kolombiya Göç İdaresinden yapılan açıklamada, Ortega’nın Venezuela’nın kuzeyindeki Hollanda Krallığı’na bağlı Aruba adasından özel bir uçakla Kolombiya’nın başkenti Bogota’ya ulaştığı duyuruldu. Açıklamada, Luisa Ortega Diaz’ın Kolombiya’ya iltica başvurusunda bulunduğu kaydedilirken, Ortega’nın ülkeye milletvekili olan eşi German Ferrer’le birlikte gittiği bilgisi paylaşıldı.

Venezuela’da anayasanın yeniden yazılması için oluşturulan Kurucu Meclis, Başsavcı Luisa Ortega Diaz’ın görevden alınmasına oy birliğiyle karar vermişti. Daha önce Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun müttefiki olan Ortega, nisan ayında hükümete yakın Yüksek Mahkeme’nin, Ulusal Kongre’nin yetkilerini elinden alma girişiminin ardından patlak veren siyasi krizde, hükümetin ülkenin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya çalıştığını savunarak hükümet karşıtlarının yanında yer almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X