Vergi dairelerinde izdihama son

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın en yüksek kapasiteli İhsaniye Tahsilat Merkezi dün resmen açıldı. 23 Ocak’tan bu yana faaliyette olan tahsilat merkezinde mükellefler, vergi, para cezaları, harç gibi ödemelerini kısa sürede yapabilecek.

Vergi dairelerinde izdihama son

ASLIHAN AYDIN

 

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, İhsaniye Hizmet Binası’nda bulunan 19 vezne kapasiteli İhsaniye Tahsilat Merkezi’nde tüm mükelleflerin vergi, para cezaları ve harç gibi ödemelerini yapabileceğini söyledi. 

Tahsilat merkezleri sayesinde vatandaşların bağlı bulundukları vergi dairelerine gitmek zorunda kalmadığını ifade eden Karakaş, “Her bölgeden vatandaş, gelip ödemesini yapabilir. Bu sayede taksitlerin son günü gibi özel günler haricinde, bir kişinin işlemi yarım saat yerine birkaç dakika içinde bitmiş olacak. Çok ciddi bir iyileşmeyi sağlamış olduk. Vatandaşın gelmesi ile birlikte oluşan izdihamı, personelimizin hizmet noktasında yaşadığı tıkanıklıkları bertaraf etmiş olduk” diye konuştu. Bursa’nın çok hızlı büyüyen bir şehir olduğunu kaydeden Karakaş, “Kapalı camların arkasında veznedarın görünmediği düzen artık yok. Şeffaf, çağdaş hizmet platformu oluşturuyoruz” dedi.

SIRADA SETBAŞI VAR

Karakaş, geçtiğimiz haftalarda açılan Ataevler Tahsilat Merkezi’ne de tüm vatandaşları beklediklerini dile getirerek, “Ataevler Metro İstasyonunun yanında olması ulaşım kolaylığı sağlıyor” ifadelerini kullandı. Karakaş, cuma günü de Setbaşı Tahsilat Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X