Vergi dairelerine devrim gibi uygulama

Vergi dairelerinin bankalar gibi tek tip olacağını ve proaktif çalışacağını belirten Bakan Şimşek, bu sayede vergiye uyumun artırılacağını idarenin gereksiz maliyetlerden kurtulacağını kaydetti.

Vergi dairelerine devrim gibi uygulama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir ilde onlarca vergi dairesinin bulunduğunu, buralardaki büyük hizmetlerin tek çatı altında toplanacağını söyledi. 

Söz konusu dairelerde yapılan rutin birçok işlemin şubeler aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirten Bakan Şimşek, bu sistemin devrim niteliği taşıdığını ve pilot uygulamanın da 2015 yılı içerisinde Eskişehir’de başlayacağını kaydetti. Yeni modele ilişkin detayları dile getiren Şimşek, vergi dairelerinin bankalar gibi tek tip olacağını, mükellef memnuniyetini gözeteceklerini ve proaktif çalışacaklarını ifade etti.

Birbirinin aynısı

Şimşek, söz konusu şubelerin nüfusun ve ekonomik aktivitelerin fazla olduğu yerlerde açılacağını, bu sayede hizmetin vatandaşın ayağına gideceğini vurguladı. Şubelerin bankalar gibi birbirinin aynısı olacağının altını çizen Mehmet Şimşek, ”Bankolardan renklere ve yapılacak işlemlere kadar hepsi bir düzende olacak. Bu şubeler büyük bir alışveriş merkezinde olabilecek. Nerede ihtiyaç varsa şubeler oralara açılacak” dedi. 

Gerekirse kapatılacak

Vatandaşların hizmet alacağı bu noktaların sayısınında ihtiyacagöre ayarlanacağını dile getiren Bakan Şimşek, lokasyonu uygun olmayan vergi dairelerinin gerekirse kapatılacağını kaydetti. Kapatılan dairelerin yerine daha verimlilerinin açılacağına dikkat çeken Şimşek, ”Bu sayede vergiye uyum artırılacak. Hem vatandaş hem de idare gereksiz maliyetlerden kurtulacak. Vergi dairelerinde uzmanlaşma artacak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak’ diye konuştu.

Tasarruf sağlayacak

Yeni modelle bir tasarruf aracına daha kavuşacaklarını vurgulayan Şimşek, vergi dairesi başkanlıkları ve şubelerde bundan sonra tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılacağını açıkladı. Şimşek, söz konusu şubelere gelen bir evrakın anında dijital ortama taşınacağını, bu sayede hem büyük yekun tutan kağıt masrafından kurtulunacağını hem de işlemlerin daha hızlı ve etkin yapılabileceğini kaydetti.

Yeni birimler olacak

Mehmet Şimşek, mükelleflerin vergi bilincinin arıtılması ve iletişim olanaklarının daha aktif kullanılması amacıyla da yeni birimlerin oluşturulacağına işaret etti. Şimşek, ‘Burada da teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak mükelleflerimizin memnuniyetini artırmayı amaçlıyoruz. Şubeler aracılığıyla hizmet zaten vatandaşımızın ayağına gidecek ama dileyenler, bazı işlemlerini de yine bankacılık sisteminde olduğu gibi telefon veya internet aracılığıyla yapabilecek’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X