Vergi indirimleri harcamaları artırdı

Baharın gelmesiyle düğün sezonu açılırken, hükümetin beyaz eşya, mobilya ve gayrimenkul sektörüne yönelik vergi düzenlemeleri çiftlerin harcama imkanlarını yükseltti.

Vergi indirimleri harcamaları artırdı

Maliye Bakanlığının 30 Eylül’e kadar uzatma kararı aldığı beyaz eşya ile mobilyaya dönük vergi indirimleri evlenecek çiftlerin yuva kurmak için ayırdığı bütçeye destek sağlarken, bazı tüketicilerin de alacakları mobilya ya da beyaz eşyada bir üst segmenti tercih etmelerine imkan tanıdı.

Mobilya sektöründeki KDV düzenlemesi 10 bin liralık mobilyaya yaklaşık 500-bin lira, 50 bin liralık mobilyaya 2 bin 500-5 bin lira arasında yansıdı. Beyaz eşya sektöründe ise, ÖTV indirimi ve firmaların kendi kampanyalarının etkisiyle, düzenleme öncesi alt kategoride 879 lira olan bir çamaşır makinesinin fiyatı 829 liraya, üst segmentte yer alan bir çamaşır makinesinin fiyatı ise 3 bin 749 liradan 3 bin 509 liraya düştü. Öte yandan bin 59 lira olan alt segment bir buzdolabının fiyatı söz konusu ÖTV indiriminin ardından bin 49 liraya, 4 bin 439 lira olan üst segment bir buzdolabının fiyatı ise 4 bin 409 liraya geriledi. Fiyat değişimlerine bakıldığında, alt gruptaki ürünlerde düşüşlerin daha az, üst kategorideki ürünlerde ise daha yüksek gerçekleştiği görüldü. İndirimlerin küçük ev aletlerinin fiyatlara yansıması da ortalama yüzde 10’u buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X