Vergi müfettiş yardımcılarına 2. sınav hakkı

Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından yapılan yeterlilik sınavlarında başarılı olamayan veya özürsüz olarak bu sınavlara girmeyen vergi müfettiş yardımcılarına ikinci sınav hakkı verilecek.

Vergi müfettiş yardımcılarına 2. sınav hakkı

Maliye Bakanlığının, ‘Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’, Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kurul tarafından yapılan yeterlilik sınavlarında başarılı olamayan veya özürsüz olarak bu sınavlara girmeyen vergi müfettiş yardımcılarına, başarılı olamadıkları ya da özürsüz olarak girmedikleri sınavın sonuçlarının duyurulduğu tarihten itibaren en az bir yıl daha çalışmak ve bu dönemde performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartıyla, VDK’ca belirlenecek bir tarihte bir defaya mahsus olmak üzere ikinci sınav hakkı verilecek. 

Vergi müfettişi olarak atananlardan, yeterlilik sınavında başarılı olanlardan başarı sırasına göre en başarılı yüzde 5 dışında kalanlar ile ikinci yeterlilik sınavında veya mazeret sınavında başarılı olanların tamamı (A) Grup Başkanlıklarından birinde ihtiyaçlar gözetilerek görevlendirilecek

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X