‘Vergide e-Dönüşüm’ semineri

Maliye Bakanlığı’nın belirlediği mükellefler için kağıt ortamında fatura düzenlenmesi, defter tutulması ve noter onayı artık sona eriyor.

‘Vergide e-Dönüşüm’ semineri

2014 yılı cirosu 10 milyon lirayı aşan vergi mükellefleri, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren söz konusu defter ve belgelerini elektronik ortamda düzenlemek ve muhafaza etmek zorundalar. Kapsam içeresindeki mükellefler aralarındaki işlemlerde faturayı elektronik ortamda alıp verecekler. Bu konuyla ilgili Bursa’da bir seminer gerçekleştirilecek. 

Baker Tilly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Link Bilgisayar ev sahipliğinde 1 Aralık Salı günü, saat 14.00’te Shereton Hotel’de ‘Vergide e-Dönüşüm’ başlığı altında yapılacak seminerle, e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter uygulamasına geçecek olan mükelleflerin, vergisel ve hukuki anlamda sıkıntıya düşmemeleri ve cezai işlemlere maruz kalmamaları için bilgilendirilmeleri hedefleniyor.

MAİL ADRESİ UYARISI

Seminere konuşmacı olarak katılacak Güreli Yeminli Mali Müşavirlik AŞ ortaklarından eski Baş Hesap Uzmanı Burhan Gezgin, vergide e-dönüşüm kapsamına giren mükellef sayısının şu an itibariyle 20 bin 285 kişi/şirket olduğunu kaydetti. Ancak hadlerin düşürülmesi sonucu 2016 yılında bu sayının en az 2 kat artacağını vurgulayan Gezgin, ”Ayrıca 1 Ocak 2016 tarihinden başlamak üzere vergi daireleri tarafından elektronik tebligata (e- tebligat) geçilecek. Artık kağıt ortamında posta yada memur vasıtasıyla tebligat yapılmayacak. Mükellefler yıl sonuna kadar mail adreslerini vergi dairesine bildirmek zorunda. Şirketlerin ayrıca düzenli olarak maillerini kontrol etmeleri gerekiyor” dedi. Burhan Gezgin, Link Bilgisayar adına Genel Koordinatör Hayguyi Antikacıoğlu’nun da mükellefleri teknik olarak bilgilendirerek, müracat kullanım ve işleyiş hakkında açıklamalarda bulunacağı seminerin tüm ilgililere açık ve ücretsiz olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X