Veriler kamuoyuyla paylaşıldı! Nilüfer’de hava temiz mi?

Nilüfer Belediyesi, Halk Evi’nin çatısına kurulan Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu ile Nilüfer’in havasını yakından takip ediyor.

Veriler kamuoyuyla paylaşıldı! Nilüfer’de hava temiz mi?

2015 yılı Nisan ayından itibaren düzenli olarak yapılan ölçümler kapsamında 2017 yılı verileri Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda kamuoyuyla paylaşıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve proje danışmanı Prof. Dr. Yücel Taşdemir, istasyondan elde edilen verileri değerlendirdi. 

Başkan Bozbey, “2014 yılından bu yana da, BEBKA’dan Mali Destek Programları kapsamında hava kalitesi ölçüm cihazları temin ettik. Bu ölçüm cihazları ile temel hava kirleticilerinin sürekli ölçümlerini yapıyoruz. Bu temel hava kirleticiler; toz, kükürt dioksit, azot oksitler, karbon monoksit, ozon ve hidrokarbonlardır.

Ölçüm noktasında meteorolojik veriler de yine anlık olarak temin edilmektedir. Ölçümlerde elde edilen veriler ilçenin havasının temiz olduğunu gösteriyor” dedi.

Hava kirliliğinin en büyük etkenlerinden birinin kömür kullanımı olduğuna dikkat çeken Bozbey,  tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerinden kömür dağıtılmasının yasaklanmasını istedi. Bozbey, “Kömür dağıtıldığında yakılan kömürle havamız kirleniyor.

Özellikle partikül maddeler konusunda inanılmaz artışların olduğunu gözlemliyoruz. Bunun da sebebinin kömür yakılması olduğu aşikardır.

Temiz bir hava solumak istiyorsak, ihtiyaç sahiplerine kömür değil, doğalgazlarına katkı sağlamalıyız. Yeniden yeşil Bursa için, halkımızın sağlığı için bu konunun faaliyete geçilmesini arzu ediyorum. Kömür dağıtılmasının yasaklanmasını ve ortadan kaldırılmasını talep ediyorum.

Bursa’da yaşayan 2 milyona yakın insan için istiyorum. Herkesin temiz havayı soluma hakkı vardır. Bu hakkı hiç kimse engellememelidir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X