Veteriner Fakültesi’nde atama krizi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğü’nün Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na, veteriner hekim yerine biyolog ataması tepkiyle karşılandı.

Veteriner Fakültesi’nde atama krizi

Atamaya tepki gösterdiği iddia edilen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, görevinden istifa etti. 

 

Prof. Dr. Yıldız’a ilk destek Türk Veteriner Hekimler Birliği’nden geldi. Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Talat Gözet imzasıyla Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderilen yazıda, ilgili kadroya yapılan profesör ataması ile yasal kriterlerin yerine getirilmediğine dikkat çekilerek, atama kararının gözden geçirilmesi istendi.

 

Atamaya Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam da tepki gösterdi.  Dekan Yıldız’ın atama kararının değiştirilmesine yönelik talebinin de dikkate alınmadığını kaydeden Sağlam şöyle dedi:

‘İsmi Su Ürünleri Hastalıkları olan, görevi hastalık teşhis etmek olan ve Bakanlık onaylı laboratuar konumu bulunan bir bölüme yapılan biyolog ataması yanlış bir karardır. Bu kararın dekanlığın bilgisi ve onayı dışında yapılıyor olması ise işi daha da vahim bir hale getirmektedir. Rektörlük makamının bu karardan dönerek sayın dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Yıldız’ın görevine geri döndürülmesi en büyük arzumuzdur.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X