Veteriner hekimliğine farklı bakış

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’nin 39. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Farklı Gözlerden Klinisyen Hekimlik’ paneli düzenlendi.

Veteriner hekimliğine farklı bakış

Ünlü isimlerin de konuk olduğu panelde veteriner hekimlik mesleği değişik bakış açıları ile irdelendi. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonun açılışı Anadolu’da Nesli Tükenen Hayvanlar Sergisi ile yapıldı. UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin resmettiği ve bir zamanlar Anadolu topraklarında yaşayan hayvanların sergisi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Serginin ardından Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Begüm Kütük, Veteriner Hekim Şükrü Çobanoğlu, Köpek Eğitmeni Ali Yeşilırmak ve Yetenek Sizsiniz Türkiye Yarışması Şampiyonu köpek Max’in konuk olduğu panele geçildi. 

UÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Yalçın’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan Veteriner Hekim Şükrü Çobanoğlu, klinisyen olmak isteyen öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Hayvan sevgisi, hayvan sahibi empatisi ve mesleki ahlak konularından asla taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Hekim Çobanoğlu, hasta sahibinin anlayacağı dilden konuşulması gerektiğinin altını çizdi. Çobanoğlu ayrıca Uludağ Üniversitesi’nden mezun olduğunu için de onur duyduğunu söyledi. 

Oyuncu Begüm Kütük ise sahip olduğu hayvanın hastalığı sürecinde yaşadığı olaylar nedeniyle bir dönem veteriner hekimlere olumsuz yaklaştığını belirtti. 

Konuşmaların ardından Ali Yeşilırmak, Yetenek Sizsiniz Şampiyonu Max ile katılımcılar için kısa bir gösteri yaptı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X