Veterinerlerden iş bırakma eylemi!

Veteriner Hekimler 21 Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakma eylemi yapacak. Veteriner Hekim podcastine katılarak önemli açıklamalar yapan TVHB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, “Bir günlük iş bırakma eylemimizin toplumumuzdaki algısı belki 100 günlük etki yaratacak” dedi.

Veterinerlerden iş bırakma eylemi!

Veteriner Hekimler 21 Ağustos’ta ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapmaya hazırlanıyor. Son günlerde hem veteriner hekimlere hem de toplumun her kesiminde şiddetin arttığına dikkat çeken veteriner hekimler “Sağlıkta şiddete dur” demek için demokratik haklarını kullanma kararı aldı.

Veteriner hekimler 21 Ağustos pazartesi günü acil ve kritik durumdaki tüm hastaları için gerekli tedbirleri alarak, görev aldıkları her alanda bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın podcastine katılarak neden iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı. Veteriner Hekimliğin öneminin bilinmesini istediklerini anlatan Arslan, meslektaşlarının özgür bir şekilde çalışamamasının birçok olumsuz sonuçları olduğuna değindi. Prof. Dr. Murat Arslan, “Veteriner hekimlerin özgür şartlarda çalışmasının önüne geçiliyor. Mobing, sosyal medya linci, fiziksel saldırı, bütün bunları şöyle düşünecek olursak; veteriner hekimlere uygulanan şiddet, ülkenin hayvan haklarına, teşhis, tedavi ve toplumun gıda sağlığına hatta ülkenin hayvan varlığına ve ekonomisine yönelik bir baskı ve engellemedir” diye konuştu.

“Tüketilemez” raporu verilmesi gereken bir hayvansal gıdaya “tüketilebilir” raporu vermesi için veteriner hekimlerin, bıçakla, satırla tehdit edildiğini, hatta Yozgat’ın Sorgun ilçesinde çalıştığı mezbahada görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Veteriner Hekim Volkan Lale gibi hayattan koparıldığını ifade eden Prof. Dr. Murat Arslan, artık bu gidişe bir dur denilmesi gerektiğini söyledi. Hayvansal ürünlerin veteriner hekim kontrolünden geçmemesinin bulaşıcı hastalıklar açısından büyük risk taşıdığını belirten TVHB Merkez Konseyi Başkanı, “Eksik ya da baskı altında yapılan işler, topluma yansıyor. Veteriner hekime yapılan şiddet aslında farklı yollardan kamuoyuna şiddet olarak değerlendirilebilir” dedi.

Veteriner Hekimlerin mutlaka Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Murat Arslan, 21 Ağustos’un bir dönüm noktası olduğunu belirterek, ülke genelindeki tüm veteriner hekimleri eyleme katılmaya çağırdı. Arslan, veteriner hekimlerin bir günlük iş bırakma eyleminin toplumdaki algısının belki de 100 günlük etki yaratacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X