Veto tehdidi

Viyana ile Ankara arasında devam eden AB üyelik tartışmasında gerilim giderek yükseliyor. Son olarak Avusturya, Türkiye ile yeni fasılların açılmasını veto edeceğini açıkladı.

Veto tehdidi

Türkiye’yi Avrupa Birliği’nden (AB) atmayı planlayan Avusturya’dan dün yeni bir açıklama geldi.

Lichtenstein Prensliği’nin başkendi Vaduz’da İsviçre, Almanya, Lüksemburg ve Avusturya Dışişleri Bakanlarının katıldığı toplantıda, Türkiye’nin AB’ye üyelik tartışması da gündeme geldi. Avusturya, Türkiye ile yeni fasılların açılmasını veto edeceğini açıklarken, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile Lüksemburg Dışişleri Jean Asselborn, Avusturya’nın talebine ‘Hayır’ yanıtını verdi.

KARŞI OY VERECEĞİM

Ülkenin prestijli gazetelerinden biri olan Kurier’e açıklama yapan

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Başbakanı Christian Kern’in 16 Eylül’de Brüksel’deki AB zirvesinde Türkiye ile müzakereleri sonlandırmak için hükümet başkanlarını ikna etmeye çalışacağını belirtti. Kurz, ‘Ben Dışişleri Bakanları Konseyi üyesiyim ve oy hakkım var. Konseyde Türkiye’yle yeni bir fasıl açılıp açılmaması söz konusu. Ben buna karşı çıkacağım’ dedi. 

DİPLOMATİK SAÇMALIK

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grup Başkanı Rebecca Harms ve CDU’nun ağır topu Elmar Brock de müzakereleri sonlandırma taleplerini reddetti. Harms, ‘Bu zor durumda Türkiye’yle ilişkileri tamamen kesmek, sorumsuzluk olur’ dedi. Brok ise ‘Müzakereleri şimdi durdurma talebi diplomatik bir saçmalık’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X