Vezneciler şehitleri uğurlandı

İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan polis memurlarının cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

Vezneciler şehitleri uğurlandı

İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan polis memurları Gökhan Topçu, Kadir Karagözlü, Ramazan Kırboğa, Duha Beker, Emrah Pekdoğan ve Yaşar Özlem’in cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

 

Saldırısında şehit düşen polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü, Fatih Camisindeki cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın kıldırdığı namazın ardından şehitlerin cenazeleri, toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliğine götürüldü.

 

Fatih Camisindeki cenaze namazına şehit polislerin yakınlarının yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile vatandaşlar katıldı.

 

Cenaze töreninde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da şehitlerin yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

 

Bu arada, Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği çelenkten adının yazılı olduğu kağıt bir kişi tarafından söküldü. Kısa süre sonra çelenk cami avlusundan dışarı atıldığı görüldü. Bazı vatandaşlar, cami çıkışında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekillerine tepki gösterdi.

 

Kayseri şehidini Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurladı

 

İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen 31 yaşındaki polis memuru Ramazan Kırboğa’nın cenazesi, Kayseri’de toprağa verildi.

 

Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki baba evine getirilerek helallik alınan şehit Kırboğa için Hunat Camisi’nde tören düzenlendi.

 

Törende güçlükle ayakta duran şehidin eşi Ceylan, annesi Makbule, babası Süleyman Kırboğa ve yakınları tabuta sarılarak, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Törende, şehidin 1 yaşındaki oğlu Yusuf’un polis üniforması giydiği görüldü.

 

İl Müftüsü Şahin Güven’in öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Ramazan Kırboğa’nın naaşı, Polis Şehitliği’nde defnedildi.

 

Babasının yanına defnedildi

 

Saldırıda şehit olan polis memuru Duha Beker’in (22) naaşı Yozgat Akdağmadeni Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yenimahalle’deki amcası Hayrettin Beker’in evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Merkez Haseki Camisi’ne götürüldü.

 

İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu’nun öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Güllük köyü mezarlığında geçen yıl vefat eden babası İsmail Beker’in kabrinin yanına defnedildi.

 

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şehidin mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Kırıkkale şehidine ağladı

 

Şehit polis memuru Emrah Pekdoğan (22) ise Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı.

 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan şehit Pekdoğan’ın naaşı, helallik için Kırıkkale’nin Karşıyaka Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Burada anne Narişen Pekdoğan’ı, sağlık ekipleri ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

 

Helallik alınıp dua edilmesinin ardından Pekdoğan’ın cenazesi, Nur Cami ve Külliyesi’ne götürüldü. İl Müftüsü Bekir Gerek’in kıldırdığı namazın ardından Şehit Polis Memuru Emrah Pekdoğan’ın cenazesi, Kırıkkale Şehitliği’ne defnedildi. 

 

Babasıyla aynı yaşta hayata veda etti

 

Şehit polis memuru Yaşar Özlem’in cenazesi de memleketi Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi morgundan alınarak Türk bayraklarıyla donatılan annesinin evine getirildi. Burada okunan duanın ardından helallik alındı. 

 

Şehidin annesi Kezban Koç’un bitkin olduğu gözlendi. Tabuta sarılan anne Koç, “Hakkımı helal ediyorum kuzum sana.” diyerek gözyaşı döktü.

 

Şehit Özlem’in cenazesi, daha sonra cenaze töreninin düzenleneceği Ulu Cami bahçesine getirildi. Törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, namaz öncesi Özlem’in yakınlarına taziyelerini iletti.

 

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı namazın ardından cenaze, “Kahrolsun PKK, şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde Sandıklı Şehitliği’ne götürüldü. Şehidin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Babasını 1 yaşındayken trafik kazasında kaybeden şehit Özlem’in babasının da 28 yaşında hayata gözlerini yumduğu bildirildi. Şehit Özlem’in üvey babasını ise 2 yıl önce kaybettiği öğrenildi. Felçli üvey babası İsmail Koç’un da bir süre bakımıyla ilgilenen şehit Özlem’in 1 yılık polis memuru olduğu öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X