Vicdan Konvoyu’na Bursa’dan destek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Suriye hapishanelerindeki kadınların özgürlüklerini talep etmek amacıyla oluşturulan ‘Vicdan Konvoyu’ ile ilgili ortak basın açıklaması düzenledi.

Vicdan Konvoyu’na Bursa’dan destek

Suriye savaşının başladığı günden bu yana çocuklara ve kadınlara yönelik savaş suçlarının arttığını ifade eden Memur-Sen Bursa İl Kadın Komisyonları Temsilcisi Nermin Tok Çokgezer, “Suriye hapishanelerinde 417’si küçük kız çocuğu olmak üzere, 6 bin 736 kız kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için dünya vicdanına bir çağrı olarak düzenlenen ‘Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu’; İstanbul Yenikapı’dan 6 Mart sabahı Memur-Sen Kadın Komisyonu, İHH Kadın Kolları başta olmak üzere 55 farklı ülkeden sivil toplum kuruluşu üyesi kadın temsilcilerinin birlikte yapacakları kitlesel basın açıklamasıyla yola çıkacak.

Anlamlı günde binlerce kadın, Hatay’dan dünyaya Suriye hapishanelerindeki kadınların serbest bırakılmaları için çağrıda bulunacak” diye konuştu. 

Vicdan konvoyu ile amaçlarının kadınların Suriye’de ve savaş yaşanan diğer ülkelerde işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen durama dikkat çekmek olduğunu belirten Çokgezer, “Tüm çabamız bu dramı bütün dünyaya duyurmaktır. Aynı zamanda kadınlar olarak salonlarda kutlanılan ve ritüelleştirilen sözde 8 Mart Kadınlar Günü’nü alanlara taşımak ve çözüm üretir hale getirmektir” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X