Kültür ve sanatın kalbi ÇEKSANAT GKM’de atıyor

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), Cumhuriyet değerlerinin, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, insan onuruna saygının olacağı bir Türkiye hedefiyle bir araya gelen Bursalı 23 yurtsever aydın tarafından 25 Temmuz 1995 tarihinde kuruldu. Kuruluşundan günümüze 26 yılda verdiği burslarla ekonomik olanaktan yoksun binlerce öğrencinin yaşamına dokunan ÇEK, eğitimdeki çalışmalarını kültür – sanat alanındaki sosyal sorumluluk projesi “ÇEKSANAT” ile taçlandırıyor.

“Anaokulundan Üniversiteye…” hedefiyle çıktığı yolda projelerini “İmece” kültürüyle yaşama geçiren ÇEK, 3 Mart Eğitim Kurumları’nda ve yurtlarında öğrencilerine kaliteli eğitim ve barınma olanağı sunuyor. Görükle’de bulunan ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi (GKM)’de tiyatro oyunları sahneleniyor ve sinema gösterimleri gerçekleştiriliyor. Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Tolunay ve ÇEKSANAT Tiyatro Sanat Yönetmeni İzzet Boğa ile kooperatifin akademik, sosyal ve kültür – sanat alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

VİDEOYU PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

12345678
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X