‘Videolu hakemliği denememiz gerekiyor’

Göksel Gümüşdağ, “Video hakem konusunu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Bey ile gündeme getireceğiz” dedi.

‘Videolu hakemliği denememiz gerekiyor’

Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, ‘video hakem’ sisteminin Süper Lig’de mutlaka denenmesi gerektiğini belirtti. Ritz Carlton Otel’de gerçekleştirilen “Sports&Business Summit’te düzenlenen panelde konuşan Gümüşdağ, hakem hatası nedeniyle bir takımın şampiyon olabileceğinin ya da ligden düşebileceğinin altını çizerek, şunları söyledi:

YANLIŞ GÖRMÜYORUZ

“Video hakem konusunu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Bey ile gündeme getireceğiz. Teknoloji bu kadar gelişmişken, Süper Lig’de video hakemliğinin kesinlikle denenmesi gerektiğine inanıyorum. Orta hakemin dışarıdan bir video bağlantısı ile saniyesinde göremediği alanı istişare edebileceği bir saniye süresi var. Bu konuyla ilgili başvurumuzu TFF’ye de UEFA’ya da FIFA’ya da yaparız. Çünkü bir yanlış görmüyoruz. Mutlaka ama mutlaka videolu hakemliği denememiz gerekiyor.”

BAŞKANIN SINIRI OLMALI

Türk futbolunda, yöneticilerin görev yaptıkları dönemden sorumlu olması gerektiğini vurgulayan Gümüşdağ, şöyle konuştu: “Büyük camialara başkanlar geliyor, kimisi egosunu tatmin ediyor, kimisi farklı amaçlar peşinde koşuyor. Bunun için de iyi niyetli başkanlar tabii ki var ama iyi niyetli olmayanlar da var. Başkanın da sınırları belli olmalı. Eskiden, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da başkanken 200-300 milyon liralık transfer yapsaydım ve gitseydim beni bağlayan hiçbir şey yoktu. Ben, Gümüşdağ Yönetim Kurulu AŞ’yi nasıl yönetiyorsam, İstanbul Başakşehir’i de öyle yönetiyorum.”

İHALE YÜKSEK OLACAK

Türkiye’de futbol ailesindeki tüm unsurların futbolun marka değerine zarar verdiğini iddia eden Göksel Gümüşdağ, “Avrupa’da Türk maçlarına rastlamıyoruz. Çünkü bunun tanıtımını yapamıyoruz. Futbolun marka değeri maalesef yerlerde, yeni yeni bir çıkış yakalıyoruz. Türk futbolunun önü aydınlık. Yayın ihalesinin de tüm bu şartları öngörerek geçmişteki rakamlardan daha yüksek olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X