Vietnam Savaşı’nın sembolü Phuc İstanbul’da

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 45 yıl önce attığı napalm bombasından kaçarken çekilen fotoğrafıyla Vietnam Savaşı’nın sembolü olan 53 yaşındaki BM İyi Niyet Elçisi Kim Phuc, dün İstanbul’a geldi.

Vietnam Savaşı’nın sembolü Phuc İstanbul’da

Sanatçı Zülfü Livaneli’nin 50. Sanat yılı etkinlikleri kapsamında Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği sempozyuma katılan Kim Phuc, gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Kendisi gibi BM İyi Niyet Elçisi olan Zülfü Livaneli ile bir dönem birlikte çalıştığını ve o süreçle ilgili çok taze ve güzel anıları olduğunu belirten Phuc, İstanbul’daki 38’i polis 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısının kendisini derinden sarstığını söyledi. 

Suriye’deki savaş, özellikle son günlerde Halep’te meydana gelen katliamın ortaya çıkan fotoğraflarıyla ilgili konuşan Puch, kendisinin de benzer bir durumda fotoğrafının çekildiğini belirterek, bu tür fotoğrafların acı verici ancak aynı zamanda da çok etkileyici olduğuna işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X