Villanın bodrumundan tank çıktı

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Heikendorf’da lüks bir semtte bulunan villanın bodrumunda İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma tank bulundu.

Villanın bodrumundan tank çıktı

Polis, savcılık ve Alman Ordusu yetkilileri tarafından aranan villada bulunan tank itina ile dışarıya çıkarıldı. Aynı villada patlayıcı kutusu ve çok sayıda silah da ele geçirilidi.

79 yaşındaki villa sahibi hakkında Savaş Silahı Kontrol Yasasına muhalefetten dava açılacağı bildirildi. Villa sahibinin avukatı ise silahların artık kullanılamaz halde olduğu savunmasını yaptı.

KOMŞULAR TANKI 30 YIL ÖNCE GÖRMÜŞ

Yaşlı adamın komşuları tankı daha önce gördüklerini belirterek, “Villa sahibi bu tankı 30 yıl önce bu sokaklarda kullandı.” şeklinde ifade verdiler.

Villa sahibi hakkında daha önce inceleme başlatıldığı ortaya çıktı. Mayıs ayında Berlin Kriminal Dairesi’nden bir ekip villa sahibi hakkında tarihi askeri eşyalar koleksiyonu yaptığı ve aynı zamanda Nazi dönemine ait sanat eserlerine sahip olabileceği tahmini ile ilgili araştırma başlatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X