Vinç faciası ağır cezalık

Devrilen vincin altında kalan taksicinin ölümü yargıya taşındı. Facianın yaşanmasında kusurlu görülen iki kişinin 15’er yıla kadar hapsi istendi.

Vinç faciası ağır cezalık

HALİL ÖZÇOBAN

Acemler’de yapımı devam eden Timsah Arena Stadı’nın inşaatındaki vinç 2 şubat sabahı 06.00’da saatte 130 kilometre hızla esen lodos nedeniyle İzmir Yolu’na devrildi. Enkazınm altında kalan taksinin sürücüsü Fatih Demirkıran (28) yaşamını yitirirken, araçta bulunan Kübra A. da ağır yaralanmıştı.

Cumhuriyet Savcılığı’nın olayın ardından başlattığı soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Aksoy, faciayla ilgili olarak vinç firmasının yetkilisi Hamza Aydın (27)  ile vinç operatörü Bülent Çelebi  (43) hakkında asli kusurlu oldukları gerekçesiyle iddianame hazırladı.

Aydın ve Çelebi, ‘Taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına sebep olmak’tan  2-15 yıl arası hapis istemiyle yargılanacak. 

Hazırlanan  iddianamede, ilgili kurumlarca şiddetli fırtınanın geleceğine ilişkin uyarı yapılıp herkesin gerekli tedbirleri alması konusunda uyarı yapılmasına rağmen yaşanan üzücü olayda Hamza Aydın ve Bülent Çelebi’nin kusurlu olduklarına vurgu yapıldı.

Haklarında dava açılan her iki isim, önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak hakim karşısına çıkacak.

Devrilen tonlarca ağırlıktaki vinç, içinde iki kişinin bulunduğu taksiyi böyle ezmişti. İnegöl’lü olan taksi şoförü Fatih Demirkıran (28) yaşamını yitirirken, araçta yolcu olarak bulunan Kübra A. da ağır yaralanmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X