Viranşehir’de terör saldırısı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Savcılar Sitesine bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Viranşehir’de terör saldırısı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Savcılar Sitesine bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Saldırının ardından enkazda yapılan incelemede mahalle bekçisi İbrahim Kete’nin de şehit olduğu belirlendi.

Vallikten açıklama

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yenişehir Mahallesi’ndeki Savcılar Sitesi önünde dün akşam yaşanan terör saldırısının ardından bölgeyi güvenlik çemberine alan polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin sürdüğü belirtildi.

Enkazda yapılan çalışmalarda bir kişinin cesedine ulaşıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Viranşehir ilçemizde adliye personelinin ikamet ettiği lojmanlara düzenlenen bombalı saldırıda, lojmanlarda görevli Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan mahalle bekçisi İbrahim Kete şehit olmuştur. Patlamanın ardından kaybolduğu yönünde alınan bilgiler üzerine patlamanın yol açtığı enkazda başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda İbrahim Kete’nin cansız bedenine ulaşılmıştır.”

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Güngör Azim Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için güvenlik güçlerinin seferber edildiğini söyledi.

Yaşamını yitiren çocuğun kimliği belirlendi

Olay yerinde hayatını kaybeden ve ilk bilgilere göre 3 yaşında olduğu bildirilen çocuğun, detaylı incelemelerin ardından 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak olduğu tespit edildi.

Günak’ın cesedi, cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemelerini tamamlamasının ardından Viranşehir Devlet Hastanesine getirildi. Ceset, daha sonra otopsi işlemleri için ambulansla Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna taşındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısıyla ilgili Vali Tuna’dan bilgi aldı. Erdoğan, bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 3 yaşındaki erkek çocuğa Allah’tan rahmet, 15 yaralıya acil şifa dileğinde bulundu.

Başbakan Yıldırım: Terör örgütleri bütün unsurlarıyla helak olacaklardır

Başbakan Binali Yıldırım da yayımladığı taziye mesajında, “Şanlıurfa’da masum bir evladımızın hunharca ölümüne ve 15 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan katil terör örgütünü lanetliyorum. Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır.” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada, “Viranşehir’de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. Bir çocuğumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hale getirdiler.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X