‘Vize kalksa da erken rezervasyon iptali beklenmiyor’

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Şu aşamada vatandaşlarımızın erken rezervasyon sürecinde Türkiye’deki tesislere yönelik gerçekleştirdikleri rezervasyonları, Avrupa’ya gitmek için iptal etmesi ihtimali bulunmamaktadır” dedi.

‘Vize kalksa da erken rezervasyon iptali beklenmiyor’

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy,Schengen Bölgesi’ne vizelerin kalkması durumunda ilk etapta Avrupa’daki kıyı destinasyonlarından çok, şehir turlarına ilginin artacağını öngörerek, “Dolayısıyla şu aşamada vatandaşlarımızın erken rezervasyon sürecinde Türkiye’deki tesislere yönelik gerçekleştirdikleri rezervasyonları, Avrupa’ya gitmek için iptal etmesi ihtimali bulunmamaktadır.” dedi.

 

Ulusoy, Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerine vizesiz seyahatin önünün açılmasına ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

 

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında gerçekleştirilen müzakereler kapsamında Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi’ne vizesiz seyahat imkanının yakın bir dönemde sağlanacağı beklentilerine dikkati çeken Ulusoy, vizesiz geçiş imkanının getirilmesinin, Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine turistik ilgisini arttıracağını vurguladı.

 

“Erken rezervasyonlarda iptal ihtimali yok”

 

Ulusoy, vizesiz geçiş olanağının hayata geçirilmesi durumunda Avrupa turlarının fiyatlarında ilk etapta önemli bir değişim beklemediğinin altını çizerek, “Özellikle önümüzdeki yıldan itibaren yurt dışı tur paketleri, erken rezervasyon kampanyalarında daha geniş bir biçimde yer alacak ve her tüketicinin ulaşabileceği çeşitlilik ve zenginlikte ürünler sunulacaktır.” diye konuştu.

 

Ulusoy, Schengen Bölgesi’ne vizelerin kalkması durumunda ilk etapta Avrupa’daki kıyı destinasyonlarından çok, şehir turlarına ilginin artacağını öngörerek, “Dolayısıyla şu aşamada vatandaşlarımızın erken rezervasyon sürecinde Türkiye’deki tesislere yönelik gerçekleştirdikleri rezervasyonları, Avrupa’ya gitmek için iptal etmesi ihtimali bulunmamaktadır.” görüşünü de paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X