Volkan Babacan EURO 2016 için form tutuyor

Eski takımı Fenerbahçe’nin şampiyonluk umutlarını tükettiği maça damga vuran tecrübeli filebekçisi, M.Başakşehir’in üst üste ikinci kez Avrupa kupalarına katılmasında önemli rol oynadı.

Volkan Babacan EURO 2016 için form tutuyor

Medipol Başakşehir’in milli file bekçisi Volkan Babacan, Fenerbahçe maçında yaptığı kurtarışlarla eski takımının şampiyonluk umutlarını tüketirken, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (EURO 2016) öncesi kalesinde güven verdi. Karşılaşmada, Hollandalı futbolcu Robin van Persie’nin penaltısı da dahil kaleyi bulan 10 şutun 9’unda gole izin vermeyen 27 yaşındaki file bekçisi, bu sezonki en iyi maçlarından birini oynadı. 

Volkan Babacan, son haftalarda artan performansıyla gelecek ay başlayacak EURO 2016 öncesi milli takımın kalesini korumak için en büyük aday olduğunu kanıtladı. Volkan, 2014-2015 sezonu öncesi transfer olduğu lacivert turunculularda henüz Süper Lig maçı kaçırmazken 32 maçın 11’inde kalesini gole kapattı, Başakşehir’i ikinci kez Avrupa kupalarına taşıdı. A Milli Takım, tecrübeli kalecinin ilk 11’de görev yaptığı resmi ve özel 13 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

USTA ELDİVENLER NE DEDİ?

Beşiktaş’ın eski kalecisi ve teknik direktörü Rasim Kara, “Volkan Babacan, her zaman kendisini belli eden bir kaleciydi. Hem milli takımda hem de kendi takımında çok iyi kaleci antrenörleriyle çalışıyor” dedi. Eski milli kaleci Rüştü Reçber ise, “Volkan Babacan bu sezonki performansıyla soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Bu öz güvenle EURO 2016’da milli takım kalesinde önemli işler yapacaktır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X