Vücut ölçüsü standart olanlar iş başına

İnfaz koruma memurluğu için yönetmelik gereği ideal boy ve kiloda olanları tespit amacıyla komisyon huzurunda ölçüm yapıldı.

Vücut ölçüsü standart olanlar iş başına

Adalet Bakanlığı’nın Bursa’daki cezaevilerinde sözleşmeli olarak görev yapmak için 50 infaz koruma memuru alınacağını duyurması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılan Uzman Çavuşlar için iş imkanı doğurdu. 

84 kişinin müracaat ettiği elemeler için adaylar boy ve kilo testinden geçirildi. Adliye Konferans Salonu’ndaki boy ve kilo ölçümü, Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Ali Rıza Bir, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin ve Hakim Mehmet Özyalçın’ın gözetiminde yapıldı. Adaylarda, boyları ile ile kiloları arasındaki farkın 13 kilodan fazla, 17 kilodan da az olmaması koşulu aranıyor.

Buna göre 1.70 metre boyundaki bir kişinin kilo aralığı 53 ile 83 arasında olması istendi. Yetkililer, ideal ölçülere sahip olan 50 adayın güvenlik soruşturmaları yapıldıktan sonra göreve çağrılacağını açıkladı. Aranan ölçülerde 50 kişinin bulunamaması halinde ise yeni başvuralar alınacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X