Washington’a üçlü mesaj

Rusya, Suriye ve İran, ABD’nin Suriye’nin egemenliğine saygı duyması gerektiğini açıkladı.

Washington’a üçlü mesaj

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile ABD’nin İdlib’deki kimyasal saldırı iddialarını gerekçe gösterip Humus yakınlarındaki Şayrat hava üssünü vurmasının ardından ilk kez Moskova’da bir araya geldi. Görüşmenin ardından Muallim ve Zarif’le birlikte kameralar karşısına geçen Lavrov, ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısını ‘saldırganlık eylemi’ ve ‘uluslararası hukukun ihlali’ olarak gördüklerini yineledi.

EGEMENLİĞE SAYGI

Hem Moskova’nın hem de Şam ve Tahran’ın, Washington’ın ‘Suriye’nin egemenliğine saygı duyması gerektiğini düşündüğünün’ altını çizen Lavrov, ‘ABD ve müttefiklerinin Suriye’nin egemenliğine saygı duyması ve 7 Nisan’da meydana gelen olayın tekrarlanmaması konusunda ısrarcıyız. Zira böyle bir eylemin tekrarlanması, hem bölgesel hem de küresel güvenlik bakımından çok ciddi sonuçlar doğurur’ ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X