Whatsapp ihbar hattı devrede

Yeni kurulan NARKO-TEM Whatsapp hattı, polisin nefes kesen bir operasyonuyla tanıtıldı.

Whatsapp ihbar hattı devrede

Emniyet Müdürü Ak, ‘Bu şehri zehirden ve uyuşturucu tacirlerinden kurtaracağız’ dedi. 

Bursa’nın yeni Emniyet Müdürü Osman Ak, uyuşturucuya karşı savaş açacaklarının mesajını henüz göreve başlamadan vermişti. Ak, eski görev yeri Adana’da veda ziyaretlerini sürdürürken Bursa’ya gidince ilk icraatının vatandaşla polis arasında anında iletişim için Whatsapp hattı kurmak olduğunu söylemişti. 

… Ve, uyuşturucuyla mücadele için oluşturulan NARKO-TEM Whatsapp ihbar hattı, Bursa’nın kurtuluş gününde Meydancık’ta düzenlenen bir operasyonla tanıtılarak törenle hizmete girdi. 

Tanıtım sırasında Narkotim kıyafeti giyen Emniyet Müdürü Osman Ak, Meydancık Parkı’ndaki bir duvara, mahallenin çocuklarıyla birlikte Whatsapp hattının numarasını yazdı.  

KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Osman Ak, “Bugün Bursa’mızın kurtuluş yıl dönümünü kutluyoruz. Biz de emniyet teşkilatı olarak Bursa’mızın ikinci kurtuluş harekatını başlatıyoruz. Zehirden, zehir tacirlerinden, suç şebekelerinden bu şehri kurtaracağız. Hep beraber Bursa’yı temiz ve güvenli bir geleceğe taşımak için mücadele başlatacağız. Halkımız, uyuşturucu ile ilgili her türlü ihbarı bundan böyle 0552 155 16 16’ya yapabilir. Bursa çok güzel bir şehir, buraya yakışan neyse biz onu yapacağız’ dedi. 

Uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu mahalleler başta olmak üzere Bursa’nın her mahallesine afişler asılırken, duvarlarına da Whatsapp numarası yazılmaya başlandı.  Ayrıca okullarda konferanslar verilip, muhtarlıklar da bilgilendirilecek.

Emniyet Müdürü Osman Ak ‘Emniyet teşkilatı olarak Bursa’mızın ikinci kurtuluş harekatını başlatıyoruz. Zehirden, zehir tacirlerinden, suç şebekelerinden şehri kurtaracağız’dedi. 

Zırhlı araç ve TOMA ile zehirle mücadele 

Meydancık Mahallesi’nde ”Whatsapp İhbar Hattı’nın tanıtımı yapılırken, diğer yandan da narkotik, özel harekat, yunus timleri, çevik kuvvet ve asayiş ekipleri bölgede operasyon gerçekleştirdi. Emniyet Müdürü Osman Ak’ın verdiği startın ardından 600 polis, kentteki 8 ayrı mahalleye girerek daha önce belirlenmiş 35 adrese baskın düzenledi. 10 zırhlı araç, TOMA ve özel eğitimli 2 narkotik köpeğinin katıldığı operasyonlarda, 1 kilo bonzai, 10 gram metamfetamin, 2 tabanca, 2 av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 10 kişi emniyete götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X