WhatsApp’ta şifreli dönem

Whatsapp için ‘Uçtan Uca Şifreleme Sistemi’ geldi. Whatsapp bundan sonra en güvenli mesajlaşma yazılımı olacak.

WhatsApp’ta şifreli dönem

Yeni bir güncelleme ile Whatsapp, artık yazışmaları şifreleme teknolojisi ile kriptonize ederek gönderip, alıyor.

​Bazı kullanıcılarda “Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır” ibaresi sohbet ekranında görünüyor.

Bunun kullanıcıları endişelendirmesine gerek yok. Zira bu iyi bir gelişme sayılabilir. Bundan böyle kullanıcıların sohbetlerinde paylaştığınız fotoğraf ve mesajlar, üçüncü kişilerin eline geçemeyecek. Mesajlar kriptolu hale gelecek.

2013 yılında şifrelemeyi gündemine alan WhatsApp, 2014 yılı sonunda TextSecure ile bu yönde ilk adımı atmıştı.

2016 yılı Ocak ayında bitirilip devreye alınması planlanan baştan uca şifreleme projesi, WhatsApp’ın tüm platformlarda çalışması gibi farklı nedenlerle bugüne kadar ancak tamamlanabildi.

Artık bir Facebook şirketi de olsa karar tamamen WhatsApp tarafından verildi.

WhatsApp, kısa süre önce mesajlaşma içeriğini talep eden mahkeme kararlarıyla gündeme gelmişti.

Şirket daha bir ay gibi kısa bir süre önce Brezilya’daki bir uyuşturucu kaçaklığı soruşturmasında elinde olmayan bilgileri paylaşamayacağını belirterek, şifrelemenin mesajlara erişimini imkansız hale getirdiğini ima etmişti.

Facebook hükümet taleplerine kısa sürede uymasıyla bilinen bir şirket olmasına karşın Apple davasında Apple’a tam desteğini gösteren bir açıklama yayınlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X