WhatsApp’tan flaş Türkiye kararı!

Sosyal mesajlaşma platformu WhatsApp, Türkiye’deki kullanıcılarının gizlilik sözleşmesini onaylayacağı son tarih olan 15 Mayıs kararından geri adım attı. WhatsApp, gelen tepkiler üzerine sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarını kısa bir süre daha silmeyecek. Sözleşme, kullanıcılara sürekli olarak hatırlatılacak ve bu süre zarfında bazı temel özellikler kısıtlanacak. Eğer belirli süre içerisinde kabul edilmezse kullanıcılar WhatsApp’a erişemeyecek.

WhatsApp’tan flaş Türkiye kararı!

WhatsApp’ta tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi için yapılan uzatma 15 Mayıs tarihinde sona eriyordu. Şirketten yapılan ilk açıklamada bu tarihten sonra yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarının önce askıya alınacağı ardından silineceği yönündeydi. Ancak kullanıcıların geri adım atmadığını gören WhatsApp’ın kendisi 15 Mayıs kararından da geri adım attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; 15 Mayıs’tan sonra hiç kimsenin hesabı silinmeyecek yada fonksiyonları kaybolmayacak. Bir süre daha sürekli olarak sözleşme hatırlatması yapılacak. Sözleşme uyarısı bir süre sonra kalıcı hale gelecek ve halen onaylamamış kullanıcıların hesaplarında işlevsellik azaltılacak.

Örneğin sohbet listesine erişilemeyecek. Ancak telefon ve video aramaları yanıtlanabilecek. Eğer WhatsApp bildirimleri açıksa gelen mesajlara yanıt verebilecek ya da kaçırılan aramalar başlatılabilecek. Sınırlı kullanım birkaç hafta sürecek. Eğer sözleşme bu süre zarfında kabul edilmezse kullanıcılar WhatsApp’ı erişemeyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X