Wilders anketlerde ilk sırada

Hollanda’da yapılan son kamuoyu yoklamaları, aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders’in liderliğindeki Özgürlük Partisi’nin (PVV) parlamentoya en az 30 milletvekili sokacağını gösteriyor.

Wilders anketlerde ilk sırada

Pazar günü Hollanda devlet televizyonuna bir mülakat veren Wilders, ülke sınırlarını kapatma vaadinde bulundu. Wilders, ‘Sınırlarımızı kapatıp, yabancılara verdiğimiz parayı elimizde tutarak kendi Hollandamızı inşa etmek istiyoruz. Milyarlarca Euro ödüyoruz, Brüksel’e, Yunanistan’a, Afrika’nın gelişimi için ve Hollanda’daki mülteciler için. Tüm harcamaları keseceğiz ve parayı Hollanda’nın kendi halkına vereceğiz’dedi. 

İslam’ın Nazi ideolojisinden daha tehlikeli olduğunu savunan Wilders, Hollanda’daki tüm camileri kapatmak istediğini belirtti. 

PVV, seçimlerden birinci parti olarak çıksa da tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde etmesi mümkün görünmüyor. Ancak Wilders’in Hollanda siyasetinde ağırlığını artırdığı da artık inkar edilmiyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X