Williams: Faiz artışı için enflasyon hedefi beklenmeli

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, Fed’in faiz artışına enflasyon hedefine yaklaşılmadan başlamaması gerektiğini belirterek, ”Faizleri artırmaya yönelik bekle ve gör yaklaşımımı, enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaştı

Williams: Faiz artışı için enflasyon hedefi beklenmeli

Öte yandan, Fed’in faiz artışına gereğinden geç gitmesinin olumsuz riskler yaratabileceğini öne süren Williams, ”Bu noktada 2015’in faiz artırım yılı olacağına hala inanıyorum” ifadesini kullandı.

Fed, çarşamba günü sona eren kritik haziran toplantısında politika faizini mevcut seviyesinde tutma kararı alırken, 17 Fed yetkilisinden 15’i faiz artışına bu yıl içinde başlanması yönünde görüş bildirmişti. 

Her 6 haftada bir yapılan toplantının bundan sonraki 4 ayağı 28-29 Temmuz, 16-17 Eylül, 27-28 Ekim ve 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Fed Başkanı Janet Yellen’ın eylül ve aralık toplantılarını takiben basın konferansı düzenleyecek olması, bu iki toplantıyı daha kritik hale getiriyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X