Ya kazanacağız ya kazanacağız

Dünya Kupası’na katılma adına İzlanda’yı yenmekten başka çaremiz yok. Tüm Türkiye nefesini tuttu bu maçı bekliyor. I Grubunda 14 puanla 3.sırada bulunan ay yıldızlılar, yeni bir destan yazma peşinde. Yeni Eskişehir Stadı’nda oynanacak mücadele saat 21.45

Ya kazanacağız ya kazanacağız

A Milli Takım, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde I Grubu’ndaki en kritik maçında bugün İzlanda ile karşılaşacak. Yeni Eskişehir Stadı’nda oynanacak mücadele saat 21.45’te başlayacak ve TV8’den canlı yayınlanacak.  Karşılaşmada, Polonya Futbol Federasyonundan Szymon Marciniak düdük çalacak. Marciniak’ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz yapacak.

İZLANDA 16 PUANDA

Elemelerde I Grubu’na istediği gibi başlayamayan milli takım, üç maçlık galibiyet serisinden sonra Ukrayna deplasmanından mağlubiyetle ayrılmış, sahasında Hırvatistan’ı yenerek yeniden Dünya Kupası’na katılma şansını sürdürmüştü. A Milli Takım, İzlanda’yı mağlup ederek, 2 puan önündeki rakibini geçmek ve Rusya’nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası’na katılma şansını son maça taşımak istiyor.İzlanda ise grupta oynadığı 8 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puanla ikinci sırada bulunuyor. 

21.45 TV8 CANLI


Lucescu tribünde

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA’dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamayacak. Türkiye’nin deplasmanda Ukrayna’ya 2-0 mağlup olduğu maç sonunda hakemleri soyunma odası koridoru önünde bekleyen Rumen teknik adam, telefonundan hakemlere pozisyonları göstermiş ve verilen kararlara tepkisini ortaya koymuştu. Lucescu’nun tribünden takip edeceği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu saha kenarında olacak. 

İzlanda zor rakip

Ay yıldızlılar, İzlanda ile şimdiye kadar yaptığı 10 maçın sadece 2’sini kazanabildi. Milliler, 9’u resmi biri özel olmak üzere yaptıkları 10 maçta 6 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 2 maç beraberlikle sonuçlanırken, Türkiye 2 karşılaşmada ise rakibine üstünlük sağladı.  İki takım arasında geçtiğimiz yıl İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te oynanan grubun üçüncü maçını ev sahibi ekip 2-0 kazanmıştı.

Arda’nın büyük heyecanı

A Milli Takımın bugünkü İzlanda maçı Arda Turan için farklı anlam taşıyor. İspanya’nın Barcelona takımında mücadele eden milli futbolcu, forma giymesi halinde ay yıldızlı formayla  100. maçına çıkacak. Arda, ay yıldızlı formayı ilk olarak Galatasaray’da forma giydiği dönemde 16 Ağustos 2006 yılında Lüksemburg ile deplasmanda oynanan özel maçta sırtına geçirdi. Milli oyuncu, A Milli Takım formasıyla 100 maç barajını aşan 4. futbolcu olacak. 30 yaşındaki futbolcu, 3. sırada 102 kez milli olan Bülent Korkmaz’ın arkasından geliyor. Milli formayı en çok giyen isim ise 120 maçla kaleci Rüştü Rençber.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X