Yaalon: Kalıcı bir çözüm imkansız

İsrail eski Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Filistinlilerle barışı sağlamak için hiçbir yolun olmamasıyla birlikte kalıcı bir çözümünde gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

Yaalon: Kalıcı bir çözüm imkansız

Suudi Arabistan İnternet Gazetesi Elaf’a konuşan Yaalon, bu nedenle ılımlı Arap ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesinin daha faydalı olacağını dile getirdi.Filistin Özerk Yönetim Başkanının işbirliğindeki güvenlik, ekonomik ve Hamas’ın eylemlerini izole etme alanındaki ciddiyetsizliğini kınadı. Yaalon, Mahmud Abbas’ın sorumluluk almadığını, Mısır ve Arabistan’ın yardım etme ümidini, ümitsizliğe dönüştürdüğünü belirtti. 

Yalon, kuzey sınır bölgelerinde yaşanan olaylardaki tansiyonun yükselmesinde ve çatışmalarda İran’ın rolü olduğunu iddia etti.  Lübnan’da alınan kararların Nasrallah ve ülke cumhurbaşkanı tarafından değil de İranlılar tarafından alındığını belirtti. İranlıların istemesiyle Lübnanlıların savaşta olduğunu ve bunun acısını çekeceklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X