Yaban hayata yiyecek takviyesi

Yenişehir’de binlerce meyveli fidan türü toprakla buluşturuluyor. Bu sayede, kendi yaşam alanlarında yiyecek bulamayan yabani hayvanlarının köylere ve tarım alanlarına inmesi hedefleniyor.

Yaban hayata yiyecek takviyesi

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Orman İşletme Şefliği, çalışmalarında yaban hayvanlarının besin ihtiyacını karşılayacak projeleri de hayata geçiriyor.

İlçedeki ağaçlandırma sahaları ve ormanlık alanlara yabani meyve fidanları dikilip yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını bu ağaçlardan karşılaması amaçlanıyor.

Koyunhisar ve Marmaracık bölgelerindeki ağaçlandırma sahaları ve ormanlık alanlara 800 adet yabani erik, 300 adet yabani kiraz, 750 adet yabani elma, 300 adet kızılcık, 500 adet ahlat ve 600 adet alıç fidanı dikimi yapıldı. Ayrıca Çelebi ve Karabahadır bölgelerine bin 200 adet yabani erik, 550 adet yabani kiraz, 850 adet kızılcık, bin adet ahlat, bin adet alıç, 850 adet de muşmula fidanının dikimi gerçekleştirildi.

YAKLAŞIK 9 BİN FİDAN

Çalışmalarda toplam 8 bin 700 adet yabanıl meyve fidanı dikimi yapıldı. Yaban hayvanları için dikilen fidanlar 3 ile 5 yıl arasında değişen süreler sonrasında meyve vermeye başlayacak.

Yaban hayvanlarının en önemli besin kaynağı olan yabanıl meyve ağaçlarının sayısının artırılması için fidan dikim çalışmalarının belirlenen program çerçevesinde sürdürüleceği belirtildi.

Yetkililer, ilçenin dağlık bölgelerine dikilen fidanların bazılarının 2 yaşına geldiğini, önümüzdeki birkaç yıl içinde yaban hayvanlarının besin kaynaklarının artırılmış olacağını kaydettiler. Başta ayılar ve yaban domuzlarının açlıktan kırsal alanlardaki yerleşim bölgelerine sık sık inmeye başladığına dikkat çeken yetkililer, bu bölgelerde yaşayan kuşların da bu meyvelerden yararlanacağını kaydettiler. Yetkililer geçen yıl ise yaban hayvanlarının yaşadığı başka bölgelere 9 bin adet meyve fidanı dikildiğini hatırlattılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X