Yaban hayatına İTSO’dan destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2013 yılında uygulamaya başladığı Yaban Hayatını Destekleme Projesi’ne, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) fidan dikerek katkı koydu.

Yaban hayatına İTSO’dan destek

İnegöl Boğazova İşletme Şefliği’nde düzenlenen törende, yaban hayatına uygun olarak yetiştirilen fidanlar toprakla buluşturuldu. İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu kampanya kapsamında 35 bin fidanın İnegöl’deki ormanlık alanlara dikildiğini belirterek, “Bu ağaçların meyveleri ormanlardaki canlılar tarafından tüketilmektedir. Böylece doğamızın dengesi korunmaktadır” dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl da yaklaşık 1 yıl önce üyeleri olan Orman Kooperatifleri’nin ormanlardaki yabani meyve ağaçlarının azalması nedeniyle yaban hayvanlarının aç kaldığını, bu nedenle ekili arazilere zarar verdiklerini ve bu soruna çözüm istediklerini söyledi. 

Anıl, “Üyelerimizden gelen bu talep üzerine İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ile görüşerek neler yapabileceğimizi konuştuk. Meyve fidanı alarak ormanlık alanlara dikilmesini önerdik. Biz de projeye fidan dikerek katkı koymak istedik. Bugün İTSO olarak Boğazova’da 500 fidanı toprakla buluşturmuş olduk” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X