Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yoğun kar yağışı Bursa’nın özellikle dağ ilçelerinde etkili oldu. Ormancılar kar kalınlığının yükselmesi nedeniyle ormana hayvanlar için yem bıraktı.

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

OSMAN SAK

Orhaneli’nde etkili olan kar yağışının ardından yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Orman İşletme Müdürlüğü tarafından doğaya yem bırakıldı.

Orman muhafaza memurları, kar yağışının arması üzerine Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nce başlatılan yemleme çalışmaları kapsamında ormanın çeşitli yerlerinde yaban hayvanları için yemleme yapmak için harekete geçti. İlçe merkezinde 30 santimetreyi geçen kar, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi buldu. Yağan kar nedeniyle ormanlarda aç kalan yaban hayvanları için Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince saman ve buğday bırakıldı.

BUĞDAY VE SAMAN…

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, “Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince zorlu ve çetin kış şartlarında yaban hayvanlarının besin ihtiyaçlarını bir şekilde takviye etmek için yemleme çalışması yaptıklarını söyledi. 500 kilo buğday ve 750 kilo saman, ormanda yaban hayvanlarının geçebileceği bölgelere bırakıldı” dedi.

Orman İşletmesi olarak yaban hayatın dengesine önem verdiklerini de kaydeden Özer, araziye çıkan vatandaşların da mutlaka yaban hayvanları için yem bırakmalarını tavsiye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X