Yaban mersini fideleri toprakla buluştu

Bursa Tarım A.Ş tarafından Büyükorhan’da 11 üreticiye dağıtılan yaban mersini fidanları, 11 dekarlık alanda toprakla buluştu. İlçe yakın zamanda yaban mersini ile anılacak.

Yaban mersini fideleri toprakla buluştu

AYDIN KURMUŞ

Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Bursa Tarım A.Ş ve Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında yürütülen ‘Büyükorhan Yaban Mersini Yetiştiriciliği Üssü Oluyor’ projesi kapsamında, Bursa Tarım A.Ş tarafından 11 üreticiye 325’er adet olmak üzere toplam 3 bin 575 adet yaban mersini fidanı dağıtımı yapıldı. Dağıtılan fidanların 11 dekarlık alanda dikimleri gerçekleştirildi. 

ÇİLEKTEN SONRA YABAN MERSİNİ

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Büyükorhan ilçemiz hayvancılık ile geçimini sağlayan bir bölge. Bitkisel üretimde sadece çileğimiz bilinmekte. Yapmış olduğumuz çalışmalarda toprağımızın yaban mersini bitkisi için Bursa’da en ideal toprak olduğunu öğrendik. Bursa Tarım A.Ş yetkilileri her türlü desteği verdiler. İnşallah en yakın zamanda Büyükorhan yaban mersini ile anılacak” dedi.

YAYGINLAŞMASI BEKLENİYOR

Bursalıların Büyükorhan’a giderek hem güzel havasından yararlanacağını, hem de dalından yaban mersini meyvesini kopararak bu tadı alma imkânına kavuşacağını ifade eden Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Yaban mersini bahçelerimiz yaygınlaştığı takdirde, Bursa Tarım A.Ş. ile birlikte söz konusu bitkinin reçelini, tatlısını ve meyve suyunu dahi yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X