Yaban mersini yeni kazanç kapısı

Orhaneli’de uzun yıllar çilek ve kiraz yetiştiren çiftçiler, yeni gelir kapısı olarak yaban mersini yetiştirmeye başladı. İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can, üreticilere kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Yaban mersini yeni kazanç kapısı

OSMAN SAK 

Daha az maliyetle daha çok kazanç sağladığı belirtilen yaban mersini, bir yıl içinde  de ürün verebiliyor ve kilosu 20 ile 30 lira arasında alıcı buluyor. Yaban mersinine bölgede büyük talep olduğunu ifade eden ve kendisi de bu meyveyi yetiştiren Veteriner Ahmet Kahraman, bunun iyi bir kazanç sağladığını ifade etti.

Kahraman, “Şu anda yaş yaban mersininin kilosu 20 liradan satılıyor. 3 dönüm yaban mersini üreten bir aile, başka hiçbir geliri olmadan çok rahat geçinebilir” diye konuştu. 

Amaçlarının yaban mersini üretimini yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Kahraman, bunun yaygınlaştığı takdirde çiftçilerin de kazancının artacağını söyledi. Kahraman, “Yaban mersinine talep çok. Yaban mersininin bakımı zor değil, masrafı fazla değil” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X