Yabancı plakalı araç uyarısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı plakalı araçların Türkiye’ye getirilebilmesi için son 1 yılın 185 gününün yurt dışında geçirilmesi gerektiğini belirterek, ”Gerekli şartları sağlamayanların taşıt getirmelerine izin verilmemektedir” dedi

Yabancı plakalı araç uyarısı

Tüfenkci, yaptığı açıklamada, Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik kişilerin getirdikleri kişisel kara taşıtlarına verilen geçici ithal izni süresinin 6 aydan 24 aya çıkarıldığını anımsattı.

​Bu sayede özellikle gurbetçi vatandaşların Türkiye’de araçlarıyla daha uzun süre kalabilmelerine imkan sağlandığına dikkati çeken Tüfenkci, ”Hizmet anlayışımızı, vatandaş odaklı şekilde sürekli geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Yabancı plakalı araçları Türkiye’ye getirmek için son 1 yılın 185 gününü yurt dışında geçirmiş olma şartı bulunduğunu ifade eden Tüfenkci, özellikle Türkiye’de uzun süreli kalan başta yurt dışından emekli çifte vatandaşlar, mavi kart hamili vatandaşlar ile yabancı vatandaşların bu süreye dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X