Yabancı savaşçılar, Türkiye-ABD ilişkilerini güçleştiriyor

Türkiye`de üç yıl süren ABD Büyükelçiliği görevinden geçen yaz emekli olan Ricciardone, Türkiye`nin Washington Büyükelçiliği`nde düzenlenen `ABD-Türkiye İlişkilerinde Atatürk`ün Mirası` konulu panele katıldı.

Yabancı savaşçılar, Türkiye-ABD ilişkilerini güçleştiriyor
Ricciardone burada yaptığı konuşmada, konuyu ABD-Türkiye ilişkilerinne getirdi.Ricciardone son dönemde iki ülke arasında yaşanan gerginlikleri tarif etmek için Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözüne atıfla, ‘Yurtta stres, cihanda stres’ dedi.
 
 
Ricciardoni, ‘Tamam, şu an hem anavatan hem de dünya sulhu için stresli zamanlar. Bu zamanlar, yurtta stres cihanda stres zamanları. Ve bana öyle geliyor ki, stresli zamanlar, dostluk ve ortaklıklar için gerçek bir test zamanıdır’dedi.
 
Suriye’ye yabancı savaşçıların geçişi Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri güçleştirdiğini belirten Ricciardoni, ‘Bunda şüpheye yer yok.Bu hem Türkiye’nin hem bizim mücadele etmekte zorlandığımız çok güç bir problem’ dedi.
 
TÜRKİYE-İSRAİL
 
Francis Ricciardone ayrıca, Washington yönetiminin Ankara ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleştiğini görmek istediğini kaydetti. Ricciardone, Ortadoğu’nun istikrarı için Türkiye ve İsrail’in işbirliği yapmalarının şart olduğunu belirterek, ‘Türkiye ve İsrail, işbirliği için ortak nokta buluncaya kadar Ortadoğu’nun istikrar içerisinde olduğunu düşünmek imkansız’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X