Yabancı ve İslam karşıtları yine toplandı

Almanya’nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA (Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar), 35. gösterisini yaptı.

Yabancı ve İslam karşıtları yine toplandı

Şehrin Tiyatro Meydanı’nda toplanan İslam ve göçmen karşıtı göstericiler, ellerinde “Merkel gitmeli”, “Bizler reşit vatandaşlarız, köle değiliz” ve “PEGIDA, çocuklarımızın Almanya’daki gelecekleri için” yazılı pankartlar taşıdılar.

Ellerinde Alman bayrakları ve Alman hükümetinin sığınmacı siyasetinin eleştirildiği yazılar bulunan dövizler taşıyan aşırı sağcı grup, “Halk biziz,” “vatan hainisiniz” ve “yalancı basın” şeklinde sloganlar attı.

PEGIDA’nın kurucusu Lutz Bachmann gösterinin yapıldığı meydanda bir konuşma yaparak, Polonya’da pazar günü yapılan genel seçimlerde zafer kazan göçmen karşıtı Hukuk ve Adalet Partisi’ni kutladı. Bachmann, “Polonyalılar bu zaferle kendi kültür ve değerleriyle gurur duyuyor olmalılar” ifadesini kullandı.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas’ın geçtiğimiz hafta PEGIDA’yı eleştiren açıklamalarına da atıfta bulunan Bachmann, PEGIDA hareketinin geçici bir hareket olmadığını vurguladı. Bachmann, “Zafer kazanana kadar kalıcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Göstericiler sonrasında geçen hafta PEGIDA’nın kuruluşunun birinci yıl münasebetiyle bestelenen “birinci yıl marşı” eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Protestocular, çeşitli sloganlar atarak Postplatz ve Altmarkt meydanları üzerinden yürüyerek yeniden gösterinin başladığı Tiyatro Meydanı’na geldi. Göstericiler burada Alman milli marşını söyledikten sonra dağıldı.

Öte yandan, Alman medyasında gösteriye ilişkin yer alan haberlerde, PEGIDA gösterisine yaklaşık 10 bin kişinin, karşıt gösteriye de en az 1300 kişinin katıldığı iddia edildi.

Karşıt grup Bachmann’ı protesto etti

İslam karşıtı gösteri devam ederken, meydana çok yakın bir yerde PEGIDA karşıtı gösteri düzenledi. Karşıt grup özellikle Bachmann’nın konuşması esnasında seslerini ve sloganlarının dozajını yükseltti. Bunun üzerine polis her iki grup arasında barikat kurarak güvenlik tedbirlerini artırdı.

PEGIDA karşıtı grup ellerinde, “nefrete karşı sevgi,” “sığınmacılar hoş geldiniz” ve “Irkçılığın bir çok yüzü var fakat hepsi nefret dolu” yazılı pankartlar taşıyarak, ırkçılık karşıtı ve mülteci yanlısı sloganlar attı.

İslam karşıtı PEGIDA destekçilerinin yürüyüşü esnasında iki grup bir daha karşı karşıya geldi. Polis barikatlar kurup iki grup arasında gerginlik çıkmasını önlemeye çalışırken, karşıt grup, “Almanya, bir daha asla,” “defolun” ve “Siz savaşı kaybettiniz” şeklinde sloganlar attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X