Yabancı yatırımcı satışa geçti

Borsa İstanbul (BIST) tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcılar temmuz ayında 248 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.

Yabancı yatırımcı satışa geçti

Yabancıların yıl başından bu yana gerçekleştirdiği işlemlerde ise önceki 3 aylık net alımın ardından temmuz ayında net satışları dikkat çekti. Yabancı yatırımcılar, temmuz ayındaki satışla birlikte yıl başından bu yana 241 milyon dolarlık net satış gerçekleştirmiş oldu. BIST 100 endeksi, net yabancı yatırımcı satışının görüldüğü temmuz ayında yüzde 2,84 değer kaybetmişti.

Analistler, haziran ayındaki genel seçimin ardından temmuz ayında koalisyon kurulabileceğine ilişkin beklentilerin gerçekleşmemesi ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz artırımına başlayacağına ilişkin beklentilerin artmasıyla yabancı yatırımcıların satışa geçtiklerini ifade ediyor.

EN ÇOK THY ALINDI

Yabancıların temmuz ayındaki işlemlerine bakıldığında, 37,5 milyon dolarlık net alımla en çok Türk Hava Yolları (THY) hisselerini tercih ettikleri görülüyor. THY’nın ardından ise Turkcell, Petkim, Arçelik ve Halkbank hisseleri en çok alım yapılan hisse senetlerini oluşturuyor. En fazla satış yapılan pay piyasalarında ise, ilk iki sırayı büyük banka hisselerinin alması dikkat çekti. Yabancıların temmuz ayında en çok satış yaptığı hisse senetleri arasında 77,1 milyon dolar ile Garanti Bankası ve 64,3 milyon dolar ile İş Bankası (C) hisseleri öne çıkarken, bu hisseleri sırasıyla Erdemir, Ülker ve Akbank izledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X