‘Yabancı yatırımcılar Türkiye’ye güveniyor’

Türkiye’nin bir çekim merkezi olduğuna dikkat çeken Bakan Ağbal, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye çok güvendiğinin altını çizdi.

‘Yabancı yatırımcılar Türkiye’ye güveniyor’

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’nin yatırımcıların canla başla gelip yatırım yapmak istedikleri bir memleket olduğunu ifade etti.

Ağbal, hükümetin gece gündüz sadece güvenlik konusunda değil her alanda ülkenin büyümesi, güçlenmesi, birliği, beraberliği için canla başla çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini söyledi. 

Ekonomik olarak Türkiye’nin daha da güçleneceğini vurgulayan Ağbal, ”Türkiye, artık ayakları üzerinde duran, sağlam ekonomisiyle bölgesinde bir çekim merkezi. Türkiye, kim ne derse desin yatırımcıların canla başla gelip yatırım yapmak istedikleri bir memleket. Görevim icabı yurt içinde ve yurt dışında yatırımcılarla bir araya geliyorum. Avrupa ülkelerinden, Amerika’dan, Kanada’dan çok farklı bölgelerden Türkiye’ye yatırım yapan veya yapmak isteyen yabancı yatırımcılarla toplantılarda bir araya geliyoruz. Gördüğüm şu, Türkiye’nin geleceğine ilişkin hem ekonomik hem sosyal hem de güç olarak yabancı yatırımcıların büyük bir teveccühü var” dedi.

SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ

Türkiye’ye gelen ve Türkiye’de hali hazırda yatırım yapan yatırımcılarla çok yakın diyaloglar içerisinde olduklarına işaret eden Ağbal, ”Onların Türkiye’deki işlerinin doğru yürümesi, yatırımlarının kazanca dönüşmesi, daha fazla yatırım yapmaları için hükümet olarak canla başla yatırımcıların yanındayız. Bu noktada güzel çalışmalar yapıyoruz. Çok güzel diyaloglar kuruyoruz. Zaman zaman hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, bakanlar olarak bizler yatırımcılarla bir araya geliyoruz. İstişare toplantıları yapıyoruz. Onların da zaman zaman karşılaştıkları sorunlar var” diye konuştu. Bakan Ağbal, her zaman yatırımcının yanında ve onların sorunlarını çözen bin hükümet anlayışında olduklarını belirtti.

DOĞRUDAN YATIRIM ÖNEMLİ

Ağbal, şunları kaydetti: ”Biz ülke olarak, devlet olarak Türkiye’ye daha fazla uluslararası doğrudan yatırım yapılmasını çok önemsiyoruz. Türkiye büyüyecekse, Türkiye güçlenecekse, Türkiye’de katma değer ve teknolojiye dayalı bir üretim yapısı oluşacaksa, Türkiye bu bölgede bir istikrar merkezi olacaksa uluslararası doğrudan yatırımların Türkiye’ye daha fazla gelmesine çok önem veriyoruz.”

KAPILARI SONUNA KADAR AÇTIK

Yabancı yatırımcılarla yapılan görüşmelerden çıkarttığı sonuçları da değerlendiren Naci Ağbal, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye güveninin daha fazla olduğuna dikkat çekti. 

Ağbal, ”Onlar Türkiye’nin geleceğini görüyorlar. Türkiye’nin bu bölgede ne kadar önemli olduğunu görüyorlar. Özellikle hükümetimiz döneminde, 2002 yılından bu yana ardı ardına hükümet olarak çıkarttığımız yasalarla, yaptığımız düzenlemelerle, sahada ve uygulamada yaptığımız icraatlarla yabancı yatırımcılar başta olmak üzere bütün yatırımcıların önünü açtık, önlerindeki engelleri kaldırdık, yatırım ortamının iyileşmesi için arka arkaya önemli düzenlemeler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Her geçen gün de yabancı yatırımcılar daha fazla Türkiye’ye gelmek istiyor” dedi.

Yapılanların yetmediğini daha da fazlasını yapacaklarını dile getiren Ağbal, daha çok yatırıma ve yabancı yatırımcıya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Ağbal, ”Kapıları sonuna kadar açtık” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X