Yabancılar Bodrum’da tatile devam ediyor

Depremle sarsılan Bodrum’da her şeyin normal seyrinde devam ettiğini, yabancı turistlerin tatillerini sürdürdüğünü belirten sektör yetkilileri, ”Hatta tekne turuna çıkanlar oldu. Kimisi denizde kimisi çarşı-pazarda” dedi.

Yabancılar Bodrum’da tatile devam ediyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum’da meydana gelen depremin turizme etkisi ile ilgili olarak, ”TÜRSAB olarak tüm üyelerimizle birbir saha çalışması yaptık. Şu anda yabancı müşterilerimizden ülkelerine dönen yok” dedi.

Gökbel, yaptığı açıklamada, bölgede uzun yıllardır böyle bir doğal afetin yaşanmadığını söyledi. Depremde ciddi büyük hasarların olmaması ve can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Gökbel, Bodrum’un yapı tarzı ve deprem sonrası herkesin gerekli çabayı göstermesi sayesinde sürecin hızla atlatıldığını belirtti. Depremin olduğu gün ilçede panik yaşandığını anlatan Gökbel, ”Bundan tedirgin olan bazı konuklarımız ayrıldı. Bunlar, Türk misafirlerimizdi. Bodrum’a dünyanın ve Türkiye’nin her tarafından misafir geliyor. TÜRSAB olarak tüm üyelerimizle birbir saha çalışması yaptık. Şu an için yabancı müşterilerimizden ülkelerine dönen yok” diye konuştu.

TEKNE TURLARI BAŞLADI

Her şeyin normal seyrinde devam ettiğinin altın çizen Gökbel, ”Bugün hatta tekne turuna çıkanlar oldu. Kimisi denizde kimisi pazarda alışverişini yapıyor. Tüm Bodrumlulara teşekkür ediyorum. Yaşadığımız bu olayda ne görevleri varsa onu sürdürdüler. Yabancı misafirlerimiz de bize güven duyup burada kaldılar” dedi.

DEPREM KAYNAKLI SIKINTI YOK

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala da, ilçenin mimari yapısı ve kayalar üzerine yerleşik olmasından dolayı depremin yarattığı hasarın az olduğunu kaydetti. Bu kadar büyük bir depremde can kaybı yaşanmamasının ilçeye güveni artırdığını anlatan Kavala, ”Yaşanan panik ve telaş kısa sürede atlatıldı. Otellerimizde yerli ve yabancı misafirlerimiz kalmaya devam ediyor. Herkes hayatından memnun. Bodrum’da depremden kaynaklanan bir sıkıntı yok. İşletmelerimiz aynı hizmeti vermeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X